Toon Filters
Categorieën
MERK
Filter op merk
KLEUR
Kleur
MAAT
Maat
INCHMAAT
Filter op inchmaat
Filter op prijs
Merk
Maat
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline
Categorieën
Filter op prijs
Filter op prijs - slider
Filter op prijs - inputs
MERK
Filter op merk
MAAT
Maat
KLEUR
Kleur
DISCIPLINE
Discipline
INCHMAAT
Filter op inchmaat
VEILIGHEIDSBEUGEL
Veiligheidsbeugel
Filter op prijs
Filter op maat
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Toont alle 2 resultaten

Thiedemann Teugels

Thiedemann-teugels zijn een type hulpteugel dat vaak wordt gebruikt in de paardensport om de controle over de houding en beweging van het paard te verbeteren. Ze combineren elementen van de martingaal en de slofteugel, en worden vooral gebruikt om het paard aan te moedigen zijn hoofd en nek in een correcte positie te houden.

Opbouw en Werking van Thiedemann-teugels

 1. Opbouw: Thiedemann-teugels bestaan uit twee afzonderlijke delen: een martingaal en teugels die via ringen door de bitringen gaan en vervolgens worden bevestigd aan de teugels die de ruiter in zijn handen houdt.De martingaalriemen zijn voorzien van ringen waardoor de teugels lopen. Dit creëert een hefboomwerking die inwerkt op het bit en de positie van het hoofd en de nek van het paard beïnvloedt.
 2. Werking: Wanneer het paard zijn hoofd omhoog beweegt, spannen de Thiedemann-teugels aan en oefenen druk uit op het bit, waardoor het paard wordt aangemoedigd zijn hoofd en nek te laten zakken.Bij correct gebruik helpt dit de ruiter om een constante, lichte verbinding met de mond van het paard te behouden, wat de paardrijvaardigheid en controle verbetert.

Voordelen van Thiedemann-teugels

 1. Verbeterde Controle: Ze bieden de ruiter meer controle over de houding en beweging van het paard, wat vooral nuttig kan zijn bij paarden die de neiging hebben hun hoofd hoog te dragen of moeilijk te verzamelen zijn.
 2. Houding Verbeteren: Thiedemann-teugels kunnen helpen om de juiste hoofd- en halshouding te bevorderen, wat bijdraagt aan een betere balans en een meer ontspannen rug.
 3. Minder Strenge Correctie: In vergelijking met sommige andere hulpteugels, zoals de slofteugel, geven Thiedemann-teugels een meer geleidelijke en minder intense correctie.

Nadelen van Thiedemann-teugels

 1. Risico op Onjuist Gebruik: Net als bij alle hulpteugels kan onjuist gebruik van Thiedemann-teugels leiden tot spanning, weerstand en mogelijke letsel bij het paard. Het is belangrijk dat ze correct worden afgesteld en gebruikt door een ervaren ruiter of onder begeleiding van een trainer.
 2. Beperkte Bewegingsvrijheid: Ze kunnen de natuurlijke bewegingsvrijheid van het paard beperken als ze te strak worden afgesteld, wat kan leiden tot ongemak en stress.
 3.  Afhankelijkheid Overmatig gebruik van hulpteugels kan ertoe leiden dat het paard afhankelijk wordt van deze hulpmiddelen en moeite heeft om zonder ze correct te lopen.

Correct Gebruik van Thiedemann-teugels

 1. Afstelling: Zorg ervoor dat de teugels correct zijn afgesteld, zodat ze effectief werken zonder het paard ongemak te bezorgen. De teugels moeten voldoende speling hebben om het paard enige bewegingsvrijheid te geven, maar kort genoeg zijn om een effectieve correctie te bieden.
 2. Training: Gebruik Thiedemann-teugels als onderdeel van een bredere trainingsroutine, waarbij je de teugels geleidelijk introduceert en ervoor zorgt dat het paard leert ontspannen en correct te lopen zonder afhankelijk te worden van de hulpteugel.
 3. Toezicht: Het is aan te raden om Thiedemann-teugels te gebruiken onder toezicht van een ervaren instructeur, vooral als je niet bekend bent met het gebruik van dit type hulpteugel.

Conclusie

Thiedemann-teugels kunnen een nuttige aanvulling zijn op de training van een paard, vooral wanneer er gewerkt wordt aan het verbeteren van de houding en controle. Ze moeten echter met zorg en kennis worden gebruikt om ervoor te zorgen dat ze effectief zijn en geen ongemak of schade veroorzaken. Correcte afstelling en begeleiding door een ervaren trainer zijn essentieel voor het veilige en effectieve gebruik van Thiedemann-teugels.