Zadelpasservice

Onze zadels kunnen op drie verschillende manieren gepast worden:

  1. Passervice aan huis met MSFC gediplomeerd zadelpasser
  2. Zelf passen
  3. Passen met eigen zadelfitter

1. Passervice aan huis met MSFC gediplomeerd zadelpasser

Voorbereiding 

  • Houdt er rekening mee, dat een consult, doorgaans anderhalf tot twee uur in beslag neemt.
  • Zorg voor een droge, veilige en verlichte plek.
  • Het paard dient zadelmak, werkbaar en sociaal te zijn.
  • Tijdens een consult dient er ook gereden te worden. Kom in rijkleding.
  • Het paard dient niet kreupel of anderszins afwijkend te zijn. Is je paard onder behandeling van een osteopaat, fysio of andere arts? Dan vernemen wij dit graag van te voren.

Werkwijze

De consultant begint met het kennismaken met de ruiter en het paard. Hierbij kunnen de eventuele problemen besproken worden.

Het paard wordt zowel in stand als in beweging bekeken. De rug van het paard wordt nauwkeurig onderzocht. Wanneer er tijdens het onderzoek mogelijke onderliggende rugproblemen zich voordoen, raden wij u aan om uw paard eerst te laten onderzoeken door een dier fysiotherapeut.

Er wordt een aanvang gemaakt met het passen van het huidige, nieuwe of tweedehandse zadel. Hierbij wordt onder andere gelet op de balans, de drukverdeling, de boommaat en de lengte van het zadel.

Als er een zadel is gekozen dat in stand goed ligt op het paard, wordt de ruiter erop gezet. Het is belangrijk dat er ook met de ruiter op het paard voldoende ruimte rond de wervelkolom overblijft en dat het zadel netjes op zijn plek blijft liggen. Hierna wordt er met het zadel gereden in stap, draf en galop.

Het consult wordt afgesloten met een advies met betrekking tot het huidige zadel of een nieuw aan te kopen zadel.

Tarieven

Een pasconsult met onze MSFC gediplmeerd zadelpasser kost €80,00 + reiskosten. Reiskosten worden op aanvraag berekend i.v.m. route planning.

Bij aanschaf van een nieuw zadel vervallen de kosten van het consult.

2. Zelf passen

U kan het zadel van uw keuze bij ons in Borne komen ophalen om zelf thuis te passen.

U krijgt hiervoor een proefperiode van 7 dagen. Het zadel dient volledig betaald te worden bij afhaling en er kunnen maximaal 2 zadels tegelijk meegenomen worden. Let op; als er 2 zadels mee genomen worden, dienen ze beide aanbetaald te worden. 

Zadels kunnen bezichtigd en afgehaald worden (na afspraak ) van maandag tm zaterdag tussen 9:00 en 19:00 uur

Afhaaladres: Weerselosestraat 231, 7623DW Borne

3. Passen met eigen zadelpasser

In overleg en afstemming met eigen zadelpasser komen wij bij u op locatie zodat U samen met een eigen , vertrouwde passer onze zadels kunt uitproberen. De kosten hiervoor bedragen €25,00 + reiskosten van €0,25 cent per km (heen & terug).

Vraag direct een consult aan