Zadelpasservice 

Ben je opzoek naar een zadelpasservice? Daarvoor ben je bij CW Saddles aan het juiste adres. Zo kun je in ons assortiment niet alleen nieuwe zadels, maar ook tweedehands zadels vinden. Bovendien kun je bij het aanschaffen van deze zadels ook kiezen voor onze zadelpasservice. Samengevat wordt er gekeken welk type zadel het beste bij jou en je paard past. Daarmee benut je alle kansen om het perfecte zadel te vinden voor jou en je paard. Daarnaast bieden wij je de beste tips en adviezen voor juiste, bijpassende accessoires en  het goed onderhouden van je materiaal. Tot slot tref je in onze webshop ook talrijke accessoires aan.

Wil je meer weten over onze zadelpasservice? Neem dan snel contact met ons op.

Ons aanbod zadels 

Bij CW Saddles vind je zowel tweedehandse zadels als nieuwe zadels van diverse top merken. Wij bieden zowel dressuurzadels, springzadel als veelzijdigheidzadels. Een goed passend zadel is een grote investering die je graag wil maken als je er lang plezier van kunt hebben.  Daarom bieden wij een ruim assortiment van top merken zadels. Deze kwaliteitszadel bieden veel mogelijkheden. Ook op lange termijn. Zowel de boom als de kussens zijn aanpasbaar en kunnen daarom met uw paard mee groeien. Deze merken zadels kunnen dan ook worden meegenomen tijdens onze zadelpasservice.

Maatwerk: een nieuw zadel aanmeten

Wanneer je een nieuw zadel laat aanmeten van een van bovenstaande merken, kun je een afspraak maken voor onze zadelpasservice. Wij kunnen een zadel voor jou op maat laten maken. Dit kunnen wij laten we doen bij de merken Prestige, Albion, Stubben, Equiline en Equipe. De rug van je paard wordt helemaal gemeten en ook de ruiter wordt geheel in kaart gebracht.  Zo kijken we naar we de juiste boom en boommaat. De lengte, dikte en vorm van de kussens worden afgestemd op het paard. En het zadelblad en inchmaat worden bij de ruiter aangemeten.  Daarnaast kun je bij een maatwerk zadel, je zadel personaliseren om een eigen stijl toe te voegen.

Tweedehands zadel aanschaffen

Bij ons kun je ook  terecht voor een tweedehands zadel. Wij hebben een ruimte keuze aan gebruikte modellen van diverse top merken. Wanneer je een pasconsult aanvraagt, kun je aangeven dat je op zoek bent naar een tweedehands zadel. Hier kun je ook wensen en budget invullen. Wij proberen hier altijd zoveel mogelijk rekening mee te houden maar zullen ook eerlijk zijn wanneer wij denken jou op voorhand geen passend aanbod kunnen doen. Zo bespaar jij je geld, en wij onze tijd; wel zo eerlijk! Wanneer je foto’s van je paard of pony mee stuurt, is het voor ons makkelijker het zadelpasconsult in kaart te brengen.

Wil je nou gebruik maken van onze zadelpasservice met onze tweedehands zadels? Vul dan het formulier in op onze website. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

De kosten om tweedehands zadels te passen en proberen zijn €90 per paard plus reiskosten.

Zadel controle

Boommaat zadel

Heb je twijfels over je huidige zadel? Loopt je paard niet meer lekker? Vertoont hij verzet op welke manier dan ook? Of is het langer dan 1 jaar geleden dat iemand naar je zadel heeft gekeken?

Dan is het tijd dat je je zadel eens goed laat controleren! Zoiets noemen wij een zadel controle of zadelcheck. Onze zadelpasser kijkt of je zadel nog past. Wanneer het niet past, bekijken en bespreken wij samen met jou de mogelijkheden hoe we jou zadel eventueel weer passend kunnen maken. In veel gevallen, als het zadel dit toelaat, kunnen wij de vulling  of soms zelfs de boom aanpassen. Maar in sommige gevallen, wanneer een zadel niet meer past en ook niet meer passend te maken is, adviseren we op zoek te gaan naar een nieuw of tweedehands zadel.

 

Ons werkgebied

Onze zadelpasservice is werkzaam in Oost-Nederland. In Twente & Achterhoek en gedeelte in Duitsland. Wij komen onder andere in de plaatsen Almelo, Hengelo, Enschede, Wierden, Nijverval, Markelo,  Goor, Haaksbergen, Neede, Eibergen, Borculo, Ruurlo, Groenlo, Winterwijk, Lichtenvoorde, Rijssen, Holten, Lochem, Hellendoorn, Bathmen, Delden, Heeten.

 

Werkwijze zadelpasservice

U heeft een afspraak gemaakt met onze zadelpasservice. Tijdens een eerste kennismaking van een voert de zadelpasser een zadelpasconsult uit, ook wel de zadelcheck of zadelpasconsult genoemd. Dit neemt gemiddeld 1,5 uur in beslag. Tijdens het zadelpasconsult is het belangrijk dat we op een droge en veilig plek kunnen staan met voldoende licht. Ook dient er tijdens een zadelpasconsult gereden te worden. De weersomstandigheden moeten gunstig zijn of er zal een binnen manege aanwezig moeten zijn. Lees hier meer over onze werkwijze.