Zadelpasservice

Voorwoord

Zadel passen komt erg nauw. Is het zadel te smal, dan zal dit knijpen en zeer doen. Is het te ruim dan kun u dat eventueel oplossen door bijvoorbeeld een pad te gebruiken of het zadel bij te vullen. Is uw paard ongelijk in zijn bespiering, dan zal het aan een kant druk geven en dat doet zeer. Sommige dingen kun u oplossen maar de basisvorm van het zadel kunt u niet aanpassen. Het begint dus bij de juiste basisvorm; de vorm van de boom & de bijbehorende panels ofwel de kussens. Vanuit daar kun je verder bouwen met het bepalen van de juiste boommaat, inchmaat, lengte van het zadelblad, etc… Een niet passend zadel kan voor talloze problemen zorgen. Deze kunt u voorkomen als U hulp vraagt van een deskundig zadelpasser.  Ongeacht je budget voor een zadel, zal het je aan het eind van de rit veel problemen en geld besparen door deskundig advies in te schakelen.

——————————————————————————————————————————————————————————————————

Zadelpasservice bij U aan huis of op onze locatie

Wil u graag gebruik maken van deskundig advies of wil u meerdere zadels proberen? Dan is er een mogelijkheid dat onze MSFC gediplomeerd zadelpasser U op locatie komt bezoeken. Wij brengen een ruime voorraad zadels mee. Op al onze zadels mag een proefrit worden gemaakt. De kosten voor een pasconsult  bij U op locatie bedraagt €80,00 plus bijkomende reiskosten. Deze reiskosten worden op aanvraag berekend.

Onze zadelpasservice komt bij U op locatie in Oost-Nederland; Twente, Achterhoek, IJsselland en Noord- & Oost-Gelderland. 

 

U kunt ook, met uw paard/pony,  bij ons op locatie in Neede komen voor een pasconsult. Op dinsdag en woensdag werken wij op deze locatie. De locatie in Neede beschikt over een correcte, goede buiten rijbaan.  Er wordt €80,00 voor het pasconsult berekend.

Ten alle tijden komen de kosten van het pasconsult  t.w.v. €80,00 te vervallen bij aanschaf van een nieuw zadel.

——————————————————————————————————————————————————————————————————

Zelf passen

U krijgt hiervoor een proefperiode van 7 dagen. Het zadel dient volledig betaald te worden bij afhaling.  Indien U toch liever het zadel wilt retourneren, ontvangt U het volledige aankoopbedrag terug. 

Zadels kunnen bezichtigd en afgehaald worden na afspraak. Afspraken zijn mogelijk op:

Maandag – vrijdag: 10:00 tot 19:00

Zaterdag: 11:00 tot 16:00

Afhaaladres: Weerselosestraat 231 – 7623DW – Borne

*Wij adviseren deze keuze alleen wanneer U exact weet wel merk, model en maat U moet hebben. Bent U nog helemaal blanco, dan adviseren wij gebruik te maken van onze zadelpasservice. 

——————————————————————————————————————————————————————————————————

Praktische informatie pasconsult 

– Houdt er rekening mee, dat een pasconsult waarbij er zadels getest moeten worden, doorgaans 2 tot 2,5 uur in beslag neemt.

– Zorg voor een droge, veilige en verlichte plek.

– Het paard dient zadelmak, werkbaar en sociaal te zijn.

– Tijdens een consult dient er ook gereden te worden. Kom in rijkleding. We dragen veiligheid hoog in het vaandel en vragen dan ook om tijdens het test rijden een cap te dragen.

– Het paard dient niet kreupel of anderszins afwijkend te zijn. Is je paard onder behandeling van een osteopaat, fysio of andere arts? Dan vernemen wij dit graag van te voren

– Als u uw zadel meteen wenst te  houden (wanneer mogelijk). Dient het zadel ter plekke afgerekend te worden. Dit kan contant of met de pin.

Vraag een zadelpasconsult aan