ZADELPASSERVICE 

Ben je opzoek naar een nieuw of tweedehands zadel? Dan ben je bij CW Saddles aan het juiste adres.

Door onze kennis, ervaring & uitgebreide assortiment  doen wij voor iedere ruiter en paard ons best om het perfecte zadel te vinden.

 

De locatie

Er zijn twee locatie mogelijkheden om zadels te passen en aan te laten meten. Dit kan bij jou op locatie waar je paard gestald staat, of op locatie in Neede met een all-weather buitenbaan. De procedure verloopt het zelfde.

 

Tijdens de zadelafspraak

1. Uiteraard vindt er allereerst een kennismaking plaats met het paard en de ruiter of amazone waarvoor een afspraak is gemaakt. Er wordt een anamnese afgenomen waarin bijvoorbeeld wordt gevraagd naar de leeftijd, het gebruik en het niveau van het paard.

2. Vervolgens vindt er een beoordeling van de bouw en bespiering van het paard plaats. De rug wordt nagevoeld op pijnlijke plekken, warmte en zwellingen.

3. Er worden templates het paard gemaakt om onder andere de breedte en symmetrie en het verloop van de rug van het paard vast te leggen.

4. De templates worden vervolgens op papier getekend zodat deze bewaard kunnen blijven.

5. Er wordt een aanvang gemaakt met het passen van het huidige, nieuwe of tweedehandse zadel. Hierbij wordt onder andere gelet op de balans, de drukverdeling, de boommaat en de lengte van het zadel.

6. Als er een zadel is gekozen dat in stand goed ligt op het paard, wordt de ruiter erop gezet. Het is belangrijk dat er ook met de ruiter op het paard voldoende ruimte rond de wervelkolom overblijft en dat het zadel netjes op zijn plek blijft liggen. Hierna wordt er met het zadel gereden in stap, draf en galop.

7. Het consult wordt afgesloten met een advies met betrekking tot het huidige zadel of een nieuw aan te kopen zadel.

De kosten

De kosten voor een consult bedraagt €90,00 per paard, per zadel. Dit bedrag is voor een nieuw of tweedehands zadel laten aanmeten maar ook wanneer je je huidige zadel wilt laten controleren. Wanneer wij jou op locatie komen bezoeken, komen daar reiskosten bij. De reiskosten worden per persoon op aanvraag berekend.

 

Een afspraak maken

Vraag online een pasconsult aan. Vul alle gegevens in en verstuur. Zo hebben wij direct alle belangrijke informatie bij de hand. Wij zullen vervolgens z.s.m. contact met je opnemen om een afspraak in te plannen.

Je kunt ons ook een e-mail sturen naar info@cwsaddles.nl of bellen naar het telefoonnummer 06-38264336.

Of stuur een WhatsApp naar Carien Wesselink 0638264336


ZADEL OPHALEN & ZELF PASSEN

 Je kan het zadel van uw keuze  komen ophalen in onze showroom in Enter, om zelf thuis te passen.

U krijgt hiervoor een proefperiode van 7 dagen.

Het zadel dient volledig betaald te worden bij afhaling en er kan slechts 1 zadel tegelijk meegenomen worden.  

Bij retourneren van het zadel, ontvangt U de volledige aanbetaling terug.

Zadels kunnen, op afspraak, bezichtigd en afgehaald worden bij CW Saddles in Enter.

Is er een specifiek zadel waarvoor je langskomt? Geef vooraf even een seintje om zeker te zijn dat het zadel nog beschikbaar is.