Zadelpasservice

Voorwoord

Wij beschikken over een gespecialiseerde zadelpasservice en hebben meer dan 70 zadels op voorraad.  Wij hebben voor elk paard en voor elke ruiter het juiste zadel in ons assortiment.

Onze zadelpasconsulten worden uitgevoerd door MSFC gediplomeerd zadelpasser & – en maker Ilona ter Horst. Wij werken al enkele jaren nauwkeurig samen.

Voorbereiding 

  • Houdt er rekening mee, dat een zadelcheck van het huidige zadel doorgaans 1 tot 1,5 uur in beslag neemt. En bij het passen van een ander/nieuw zadel doorgaans 2 tot 2,5 uur in beslag neemt.
  • Zorg voor een droge, veilige en verlichte plek.
  • Het paard dient zadelmak, werkbaar en sociaal te zijn.
  • Tijdens een consult dient er ook gereden te worden. Kom in rijkleding.
  • Het paard dient niet kreupel of anderszins afwijkend te zijn. Is je paard onder behandeling van een osteopaat, fysio of andere arts? Dan vernemen wij dit graag van te voren.

Werkwijze

De consultant begint met het kennismaken met de ruiter en het paard. Hierbij kunnen de eventuele problemen besproken worden.

Het paard wordt zowel in stand als in beweging bekeken. De rug van het paard wordt nauwkeurig onderzocht. Wanneer er tijdens het onderzoek mogelijke onderliggende rugproblemen zich voordoen, raden wij u aan om uw paard eerst te laten onderzoeken door een dier fysiotherapeut.

Er wordt een aanvang gemaakt met het passen van het huidige, nieuwe of tweedehandse zadel. Hierbij wordt onder andere gelet op de balans, de drukverdeling, de boommaat en de lengte van het zadel.

Als er een zadel is gekozen dat in stand goed ligt op het paard, wordt de ruiter erop gezet. Het is belangrijk dat er ook met de ruiter op het paard voldoende ruimte rond de wervelkolom overblijft en dat het zadel netjes op zijn plek blijft liggen. Hierna wordt er met het zadel gereden in stap, draf en galop.

Het consult wordt afgesloten met een advies met betrekking tot het huidige zadel of een nieuw aan te kopen zadel.

Zadelpasservice bij ons op locatie (Neede)

Sinds kort is het mogelijk, om elke dinsdag en woensdag , bij ons op locatie te komen.  Zo betaald U geen reiskosten en bent U vaak eerder en sneller aan de beurt.

Adress: Elsmansdijk 11 Neede

Zadelpasservice bij u op locatie

De kosten van een zadelpasconsult  of zadelcheck bij u op locatie bedraagt €80,00 + reiskosten. De reiskosten is afhankelijk van ingeplande routes en wordt daarom op aanvraag berekend.

Zadel ophalen in Borne

U kan het zadel van uw keuze bij ons in Borne komen ophalen om zelf, of met eigen zadelpasser, thuis te passen.

U krijgt hiervoor een proefperiode van 7 dagen. Het zadel dient volledig betaald te worden bij afhaling en er kunnen maximaal 2 zadels tegelijk meegenomen worden. Let op; als er 2 zadels mee genomen worden, dienen ze beide aanbetaald te worden. 

Zadels kunnen bezichtigd en afgehaald worden (na afspraak ) van maandag tm zaterdag tussen 9:00 en 19:00 uur

Afhaaladres: Weerselosestraat 231, 7623DW Borne

Vraag direct een consult aan