Hoofdstellen

Categorieën
Filter op prijs
Filter op merk
Filter op maat
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Toont alle 21 resultaten

Toon Filters
Categorieën
Filter op prijs
Filter op merk
Filter op maat
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Hoofdstel

Een hoofdstel is een belangrijk onderdeel van de uitrusting voor paardrijden en wordt gebruikt om het bit in de mond van het paard te houden en te zorgen voor een middel om teugels aan te bevestigen. Het hoofdstel bestaat uit verschillende onderdelen die elk een specifieke functie hebben. Er zijn verschillende type hoofdstellen

Engels hoofdstel

Meest bekende hoofdstel en wordt gebruikt in allerlei disciplines zoals dressuur, springen en eventing.

Mexicaans hoofdstel

Een Mexicaans hoofdstel, ook wel bekend als een Mexicaanse neusriem, is een specifiek type hoofdstel dat een bijzondere neusriemstijl heeft. Het meest opvallende kenmerk van een Mexicaans hoofdstel is de neusriem die als een soort X over de neus van het paard loopt.

Stang & Trens hoofdstel

Een stang en trens hoofdstel kan worden gebruikt voor ruiters die een meer geavanceerd niveau van controle en subtiele communicatie met het paard willen bereiken. Het kan helpen bij het verfijnen van de hulpen en het paard beter reagerend maken op de ruiterlijke aanwijzingen.

Het hoofdstel wordt geleverd met twee sets teugels: een korte set die aan de bitringen is bevestigd en een lange set die aan de scharen van het bit is bevestigd. De korte teugels worden meestal gebruikt als gewone trensteugels, terwijl de lange teugels het hefboomeffect van de scharen vergroten.

Advies van onze experts

Het kiezen van het juiste hoofdstel hangt af van de rijstijl, het comfort van het paard en de voorkeur van de ruiter. Het is belangrijk dat het hoofdstel goed past en correct wordt aangepast om het comfort en de effectiviteit te waarborgen.