Toon Filters
Categorieën
Filter op merk
Filter op merk
Kleur
Kleur
Meer...
Maat
Maat
Meer..
Filter op inchmaat
Filter op inchmaat
Filter op discipline
Filter op prijs
Merk
Maat
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline
Categorieën
Filter op prijs
Filter op prijs - slider
Filter op prijs - inputs
Filter op merk
Filter op merk
Discipline
Discipline
Filter op inchmaat
Filter op inchmaat
Veiligheidsbeugel
Veiligheidsbeugel
Maat
Maat
Kleur
Kleur
Filter op discipline
Filter op prijs
Filter op maat
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Resultaat 1–30 van de 45 resultaten wordt getoond

Singel

Ben je op zoek naar een singel voor je paard? Dan ben je bij CW Saddels aan het juiste adres. Wij bieden niet alleen een ruime voorraad singels aan, maar geven we ook gedegen advies. Met onze experts krijg je altijd de beste tips en adviezen als gaat over de pasvorm, maat en onderhoud.

Wat is een singel?

Een singel is een essentieel onderdeel van het paardentuig, dat gebruikt wordt om het zadel stevig op zijn plaats te houden tijdens het rijden. Het loopt onder de buik van het paard door en wordt aan beide zijden van het zadel bevestigd. Er zijn verschillende soorten singels zoals dressuursingels, springsingel, singel met een buikflap; elk ontworpen voor specifieke rijstijlen en behoeften van het paard en de ruiter.

Anatomische singel

Een anatomische singel is speciaal ontworpen om het comfort van het paard te maximaliseren door de druk gelijkmatig te verdelen en de bewegingsvrijheid te bevorderen. De unieke vorm van deze singels past zich aan de anatomie van het paard aan, wat verschillende voordelen biedt.

    • Vermindert drukpunten en voorkomt wrijving en schuren, wat vaak leidt tot minder ongemak en huidirritatie.
    • Door de vorm die rekening houdt met de anatomie van het paard, wordt de bewegingsvrijheid van de schouders en ribbenkast verbeterd, wat essentieel is voor de prestaties en het welzijn van het paard.
    • Houdt het zadel beter op zijn plaats
    • Een comfortabel paard kan beter presteren. Anatomische singels helpen het paard ontspannen te blijven en vrijer te bewegen, wat de algehele prestaties kan verbeteren.

Enkele populaire merken die anatomische singels aanbieden, zijn:

Een anatomische singel is een waardevolle investering voor ruiters die het welzijn en de prestaties van hun paard willen optimaliseren. Bij de keuze van een singel is het belangrijk rekening te houden met de specifieke behoeften van het paard en de discipline waarin wordt gereden.

Dressuursingel

Een dressuursingel is een essentieel onderdeel van het tuig voor dressuurruiters, ontworpen om een dressuurzadel stevig op zijn plaats te houden en het paard comfort te bieden tijdens dressuurtrainingen en wedstrijden. Dressuursingels zijn korter dan andere typen singels, omdat dressuurzadels langere singelstoten hebben die dichter bij de ribben van het paard komen.

Een goede dressuursingel is essentieel voor het comfort van het paard en de effectiviteit van de training. Het kiezen van de juiste singel hangt af van de specifieke behoeften van het paard en de voorkeuren van de ruiter. Bij twijfel neem contact op met onze klantenservice. Onze experts helpen graag bij het maken van de beste keuze.

Springsingel

Een springsingel is speciaal ontworpen voor springpaarden en springzadels. Ze zijn geschikt voor ruiters die springtraining doen of deelnemen aan springwedstrijden of eventing. Deze singels zijn langer dan dressuursingels en hebben unieke eigenschappen die zijn afgestemd op de behoeften van springruiters en de specifieke eisen van de springsport.

Een goed passende en functionele springsingel is essentieel voor de veiligheid en prestaties van zowel paard als ruiter in de springsport. Bij het kiezen van een springsingel is het belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften van het paard, de voorkeuren van de ruiter en de eisen van de discipline.

Springsingel met buikflap

Veel springsingels hebben een geïntegreerde buikflap die voorkomt dat de hoeven van het paard de buik raken tijdens het springen. Dit is vooral belangrijk bij paarden die de neiging hebben om hoog met hun benen te springen en zichzelf kunnen verwonden.

Singel met bont

Een singel met bont biedt extra comfort voor het paard door de toevoeging van een zachte, beschermende laag, meestal gemaakt van schapenvacht of synthetisch bont. Deze singels zijn vooral populair bij paarden met een gevoelige huid of neiging tot schuren en irritaties. Daarnaast helpt bont om de druk gelijkmatig over een groter oppervlak te verdelen, wat drukpunten vermindert en het comfort van het paard vergroot.