Toon Filters
Categorieën
Filter op discipline
Filter op prijs
Filter op merk
Filter op maat
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline
Categorieën
Filter op discipline
Filter op prijs
Filter op merk
Filter op maat
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Toont alle 22 resultaten

Dressuursingel kopen?

Iedereen die een dressuurzadel heeft, moet ook een bijpassende dressuursingel hebben. Bij CW Saddles hebben we de beste dressuursingels voor jou paard geselecteerd. Wij verkopen singels van premium merken als Prestige, Kentaur , Stubben en LeMieux om zo zeker te zijn de beste, meest comfortabele dressuursingels aan te kunnen bieden voor jou paard.

Een fijne, goede dressuursingel is essentieel voor het comfort voor je paard. De lengte moet goed zijn maar ook het materiaal moet vriendelijk zijn voor de huid en mag niet knellen.

Anatomische dressuursingel 

De meest voorkomende en populaire singels zijn de anatomische dressuursingels. Ze zijn ontworpen om de bewegingsvrijheid van het paard te verbeteren en de druk gelijkmatig over de borstkas te verdelen.

Dressuursingel met elastiek 

Veel dressuursingels hebben elastiek aan beide zijden, wat helpt om de singel gelijkmatig aan te trekken en de bewegingsvrijheid van het paard niet te beperken. Niet altijd komt elastiek ten goede. Bij zeer rondgeribte paarden of pony’s wordt elastiek in de singel juist afgeraden omdat het zadel daar instabieler van wordt en juist schuiven en glijden verergert.

Dressuursingel met bont

Wanneer je op zoek bent naar een dressuursingel met bont, ben je aan het juiste adres bij CW Saddles. Een dressuursingel met bont  hebben een voering van zacht bont of lamsvel aan de binnenzijde. De bont voering zorgt voor extra comfort voor het paard door het verminderen van drukpunten en schuren. Het zachte materiaal helpt ook om wrijving te verminderen en kan vooral nuttig zijn voor paarden met een gevoelige huid. Daarnaast heeft  lamsvel of bont goede vocht absorberende eigenschappen, waardoor zweet wordt opgenomen en afgevoerd van de huid van het paard. Dit kan helpen om het paard droog en comfortabel te houden tijdens het rijden.

Advies van onze experts 

Twijfel je over de juiste maat of model dressuursingel en kun je wel wat hulp gebruiken? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij staan 5 dagen in de week klaar om al jou vragen rondom dressuursingels te beantwoorden!