Gelpad

Categorieën
Filter op prijs
Filter op merk
Filter op maat
Inlagen
Correctie
Materiaal
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Toont alle 9 resultaten

Toon Filters
Categorieën
Filter op prijs
Filter op merk
Filter op maat
Inlagen
Correctie
Materiaal
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Gelpad kopen?

Op zoek naar een gelpad voor je paard? CW Saddles biedt een uitgebreid assortiment gelpads aan. Ontworpen voor comfort, stijl en duurzaamheid. Met ons team van experts en focus op kwaliteit & service, vind je bij ons de beste Gelad die past bij jouw rijstijl en behoeften.

Ben je eerder op zoek naar een zadel bontje?  Neem dan eens een kijkje bij de zadelbontjes.

 

Wat is een geldpad?

Een gelpad is een type zadelonderlegger die ontworpen is om extra comfort en bescherming te bieden tussen het zadel en de rug van het paard. Deze pads zijn gemaakt van een zacht en flexibel materiaal, zoals siliconengel, dat schokken absorbeert en drukpunten verlicht.

De voordelen van een gelpad op een rij

  1. Schokabsorptie: Gelpads zijn effectief in het absorberen van schokken die kunnen optreden tijdens het rijden, waardoor de impact op de rug van het paard wordt verminderd en het comfort wordt verbeterd.
  2. Drukverdeling: Door de flexibele eigenschappen van het gelmateriaal kunnen gelpads zich aanpassen aan de vorm van de paardenrug en de druk gelijkmatig verdelen, waardoor de kans op drukplekken en schuren wordt verminderd.
  3. Stabiliteit: Gelpads kunnen ook helpen om het zadel op zijn plaats te houden en schuiven te voorkomen, waardoor de stabiliteit van het zadel tijdens het rijden wordt verbeterd.
  4. Correctie van ongelijkheden: Gelpads kunnen gebruikt worden om kleine ongelijkheden in de rug van het paard te corrigeren, waardoor het zadel beter past en de druk gelijkmatiger verdeeld wordt.
  5. Aanpassingsvermogen: Gelpads zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en maten, waardoor ze kunnen worden aangepast aan de behoeften van het individuele paard en het type zadel.
  6. Onderhoudsgemak: Gelpads zijn over het algemeen gemakkelijk te reinigen en te onderhouden, waardoor ze een praktische keuze zijn voor dagelijks gebruik.

Advies van onze experts

Op zoek naar een gelpad? Gelpads zijn een populaire keuze onder ruiters in verschillende disciplines vanwege hun vermogen om comfort en bescherming te bieden aan het paard. Het is echter belangrijk om te onthouden dat gelpads niet alle problemen kunnen oplossen en dat het belangrijk is om de pasvorm van het zadel regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig. Laat je daarom adviseren door een van onze experts.