Zadelbontje

Categorieën
Filter op discipline
Filter op prijs
Filter op merk
Filter op maat
Inlagen
Correctie
Materiaal
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Toont alle 15 resultaten

Toon Filters
Categorieën
Filter op discipline
Filter op prijs
Filter op merk
Filter op maat
Inlagen
Correctie
Materiaal
Filter op merk
Filter op merk
Meer merken...
Filter op discipline
Filter op discipline

Zadelbontje kopen?

Op zoek naar het perfecte, nieuwe zadelbontje? CW Saddles biedt een uitgebreid assortiment zadelbontjes aan, ontworpen voor comfort, stijl en duurzaamheid. Met ons team van experts en focus op kwaliteit & service, vind je bij ons de beste zadelbontjes die past bij jouw rijstijl en behoeften.

Mattes zadelonderlegger

Een Mattes zadelonderlegger is een hoogwaardige zadelonderlegger die bekend staat om zijn uitstekende kwaliteit, vakmanschap en comfort. Mattes is een gerenommeerd merk dat gespecialiseerd is in de productie van zadelonderleggers, met een focus op natuurlijke materialen en innovatieve ontwerpen. Mattes zadelonderleggers zeer geliefd bij ruiters vanwege hun comfort, kwaliteit en duurzaamheid.

Waarom een zadelbontje?

Een zadelbontje of zadelonderlegger van bont, ook wel bekend als een bontje, is een type zadeldek dat is gemaakt van natuurlijk of synthetisch bontmateriaal. Het zadelbontje is een accessoire dat wordt gebruikt tussen het zadel en et dekje of de paardenrug om extra bescherming, comfort en absorptie van schokken te bieden.  Deze onderlegger wordt onder het zadel geplaatst om verschillende doeleinden te dienen, waaronder:

  1. Schokabsorptie: Het bontmateriaal kan helpen bij het absorberen van schokken en drukpunten tussen het zadel en de paardenrug, wat het comfort van het paard kan vergroten tijdens het rijden.
  2. Drukverdeling: Een bonten zadelonderlegger kan helpen om de druk gelijkmatiger over de rug van het paard te verdelen, wat kan helpen bij het voorkomen van schuurplekken en blessures.
  3. Temperatuurregulatie: Natuurlijk bont of lamsvel heeft van nature isolerende eigenschappen, waardoor het kan helpen om de temperatuur onder het zadel te reguleren. Dit kan vooral nuttig zijn in koude weersomstandigheden om het paard comfortabel te houden.
  4. Wrijving verminderen: Het zachte bontmateriaal kan helpen wrijving te verminderen tussen het zadel en de paardenrug, waardoor schuurplekken en irritatie worden voorkomen.
  5. Pasvorm aanpassen: Soms kan een bonten zadelonderlegger worden gebruikt om kleine ongelijkheden in de pasvorm van het zadel te compenseren en de pasvorm te verbeteren.

 

Zadelbontje voor op het zadel

Een zadelbontje voor op het zadel is een zachte hoes die over het zadel wordt geplaatst om extra comfort en bescherming te bieden voor zowel de ruiter als het paard. Het zadelbontje op het zadel kan helpen wrijving te verminderen tussen het zadel en de ruiter, waardoor schuurplekken en irritatie worden voorkomen. Daarnaast heeft Bont heeft van nature isolerende eigenschappen, waardoor het zadelbontje kan helpen om de ruiter warm te houden tijdens koude weersomstandigheden.
Tevens kan het zadelbontje het zadel beschermen tegen vuil, zweet en slijtage, waardoor de levensduur van het zadel wordt verlengd.